С изненадващи промени се оказа окончателният вариант на листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ-СДС за Русенския район.
Първоначалният вариант, който бе официално обявен, бе с водач Красен Кралев, втора трябваше да бъде мениджърът на здравни заведения „Медика“ Алисе Муртезова, а трета - Десислава Атанасова, която е водач и на листата на ГЕРБ-СДС в Разград. 
Предизвестено сред кандидатите за пръв път от 209 година не е доскорошният областен координатор на ГЕРБ Пламен Нунев. Но не неговата липса предизвика интерес, а тази на Алисе Муртезова. 
Това е нейно лично решение, листите се утвърждават от Изпълнителната комисия, каза Десислава Атанасова.
Според неофициална информация Алисе Муртезова е била огорчена заради направени в последния момент размествания, които са й отредили отново трето място, както беше на 4 април. Още повече, че тя напусна Общинския съвет, за да заеме временно място на депутат в предишното Народното събрание, докато Красен Кралев е служебен министър. Така тя се оказа с най-краткия депутатски мандат за Русе. В същото време хората от града и общината продължават да я търсят за решаване на проблеми, защото я припознават като човек, който винаги откликва. Самата Алисе Муртезова не отговаряше на мобилния си телефон следобед.
След оттеглянето й на трето място изненадващо се оказа председателят на Регионалната колегия на БЛС д-р Цветан Райчинов, а четвъртото място е за бившия шеф на РИК - адвокат Николай Братованов, който е от гражданската квота от страна на ГЕРБ. Коалиционният партньор СДС, който на предишните избори имаше четвърто място, този път е на пето. Както „Утро“ вече съобщи, Станимир Станчев не е пожелал да участва в изборите и вместо него е издигнат областният председател Драгомир Дамянов от Две могили. Шести в листата е новият областен ръководител на ГЕРБ Георги Кръстев.
„Взехме си бележка от последните избори и ще се опитаме да нанесем корекции, но дълбоко вярваме, че това, което сме правили през последните години, е за доброто на България и аз се гордея с работата си като министър последните 7 години. От нас може да очаквате градеж, сигурност и стабилност, както и запазване на добрият тон в тази кампания“, каза при регистрацията на листата водачът Красен Кралев.
„Листата ни е съставена от изявени личности, които могат да допринесат със своята експертиза. По-важното е, че изградихме един силен и обновен екип. Целта ни е да си върнем доверието на хората обратно. Да, ще ни бъде трудно и атаките към нас ще продължат, но ние няма да отвръщаме. За нас приоритет е да отворим ветрилото към младите хора и те да бъдат изслушани“, каментира и Георги Кръстев.У
Ето и цялата листа на ГЕРБ-СДС:
1. Красен Кралев
2. Десислава Атанасова
3. д-р Цветан Райчинов
4. Николай Братованов
5. Драгомир Дамянов
6. Георги Кръстев
7. Бедрос Пехливанян
8. Орлин Дяков
9. проф.Михаил Илиев
10. Иван Иванов
11. Севдалина Стоянова
12. Красимир Костадинов
13. Кремена Кръстева
14. Евгени Игнатов
15.Кристиана Колева
16.Мирослав Залев