Една от големите атракции, която през годините се утвърди като неофициален старт на летния сезон, се завръща след принудителното пропускане на миналата година. Това е Автосалон Русе - изложението от 11 до 13 юни, на което местните представители на официалните вносители показват най-доброто от световните марки, чиито автомобили продават и поддържат. 
Първото издание беше през 2013 година, когато новосъздаденото местно сдружение на официални дилърства и легални автосервизи подкрепи идеята на управителя на офиса на „Мото-Пфое“ Валери Костов и организира истински автосалон на открито на паркинга на „Метро“. Оттогава хипермаркетът е традиционен домакин на новите автомобили. Традиционни са и томболите, тестовете на определени модели и другите изненади за публиката, които предлагат изложителите.
Тази година ще дефилират най-актуалните предложения на 20 марки - „Ауди“, „Алфа Ромео“, „БМВ“, „Джип“, „Хавал“, „Грейтуол“, „Дачия“, „Исузу“, „Киа“, „Ланчия“, „Мазда“, „Нисан“, „Опел“, „Пежо“, „Рено“, „Сузуки“, „Фолксваген“, „Фиат“, „Форд“ и „Хюндай“.
Списъкът обаче е отворен и не е окончателен.
В ход е и подготовката на съпътстващата програма, за да е интересно на всеки посетител - и на интересуващите се от двигателите и конските сили татковци, и на оглеждащите дизайна и обзавеждането на купетата майки, и на обичащите колите, но още повече обичащи сладоледа и забавленията малчугани.