С един златен медал, два сребърни и осем призови класирания се завърнаха от Универсиадата в Стара Загора спортистите от Русенския университет. Заради пандемията и нарушената подготовка русенските отбори бяха намалени до шест - по плуване, тенис на маса, бадминтон, волейбол, лека атлетика и баскетбол 3x3. Участниците в тях бяха част от близо 900-те спортуващи студенти от цялата страна.
Най-добри резултати отново имат плувците -  Спортистите на РУ за 2020 година Берна Чавдарова и Богомил Яковчев. Берна спечели съответно златен медал на 100 м свободен стил, сребърен медал на 100 м съчетано плуване, четвърто място на 100 м гръб. Богомил записа две пети места на 50 и 100 м гръб.
 Сестрите Ивелина и Адриана Иванови и Нелислава Любенова защитиха с отборен сребърен медал реномето на тениса на маса. Ивелина и Адриана имат съществен принос за класирането във финалния турнир, но поради отсъствието на Адриана в него се включи Нелислава.
Първо участие на национално ниво регистрира отборът по бадминтон в състав Александър Великов и Светослав Горанов и при силна конкуренция се поздрави с четвърто място.
Волейболистите, където съперничеството беше на убийствено ниво покрай записаните в тимовете бивши и действащи национали, спечелиха мача за шестото място срещу Нов български университет.
От лекоатлетите Венцислав Генов зае пето място в хвърлянето на диск, а Генади Маринов - шесто място в тласкането на гюле. Таня Кадиева се класира осма на 800 м гладко бягане.
В динамичния и атрактивен баскетбол 3х3 мъжкият отбор се класира на престижното шесто място, а жените - с една позиция надолу.