„Дунав“ завърши първенството в Североизточната Трета лига като пети по сила отбор. Както „Утро“ вече писа, русенският тим спечели служебно последния си мач срещу „Интер“ /Добрич/, защото добруджанци отказаха насроченото си за неделя гостуване в Русе.
„Решихме веднага да дадем почивка на момчетата. Когато разберем кога ще стартира новото първенство, ще обсъдим датата на първата тренировка. Раздадохме планове за индивидуална подготовка на всички футболисти“, заяви за „Утро“ треньорът Мартин Цирков.
Той съобщи, че ядрото на отбора ще бъде запазено. Засега си тръгват само Мартин Петров и близнаците Пламен и Теодор Иванови.
„Рано е да говорим за селекция, въпреки че работим по нея. Плановете ни за подсилване на отбора и атака на Втора лига ще зависят от бюджета“, обясни Цирков.
Според него мачът срещу „Лудогорец 3“ в Разград /3:3/ е показал, че отборът има потенциал.
„Стана хубав мач на хубав терен между два тима, съставени от млади футболисти. Изравниха ни с дузпа в края. Не съм сигурен дали я имаше, но това вече е без значение“, завърши Цирков.
Междувременно стана ясно, че клубът е предоставил в помощ на нуждаещата се от лечение 6-годишна Яница Карачорова близо 2000 лева. Даренията бяха събрани в урни на мача между „Дунав“ /Батин/ и „Младост“ /Екзарх Йосиф/.
„Шумен“-“Спортист“ /Генерал Тошево/ - 9:1, „Устрем“ /Дончево/-“Спартак“ /Варна/ - 1:3, „Доростол“ /Силистра/-“Септември“ /Тервел/ - 0:2, „Черноморец“ /Балчик/-“Светкавица“ /Търговище/ - 2:0, „Ботев“ /Нови пазар/-“Лудогорец 3“ - 0:2.
Крайно класиране
1. „Спартак“         71
2. „Черноморец“     60
3. „Септември     58
4. „Светкавица“     55
5. „ДУНАВ“         53
6. „Лудогорец 3“     51
7. „Черноломец     50
8. „Шумен         50
9. „Устрем         44
10. „Доростол“     38
11. „Спортист         26
12. „Ботев“         24
13. „Тополи         13
14. „Кубрат         8
15. „Интер“         7