Осем медала в различните категории и с различен цвят на метала зарадваха възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм „Иван П.Павлов“ и техните преподаватели. За пореден ПГТ се представя отлично на националното състезание по професии, като този път освен „чист“ професионализъм на учениците се наложило да покажат и други качества - като хладнокръвие, стоицизъм и цял букет от артистизъм. Днес, малко след като състезанието със задължително придружаващите го напрежение, лека изнервеност, притеснения е отминало, русенските ученици вече гледат далеч по-спокойно на надпреварата с още 90 свои връстници от 34 училища в цялата страна.  
Почти инфарктно преживяване съпътствало работата на 12-окласничката Цветослава Тонковска, която се е борила за титлата „Най-добър млад готвач“. Нито това, че трябва да се приготвят за определено време предястие и ястие, нито това, че продуктите са от „черна кутия“, което крие ред изненади, не можело да смути момичето, чийто ментор е известният русенски шеф готвач Петър Атанасов. Цвети се справила прекрасно и с отпуснатите 10 минути за „пазаруване“, и с 9-те кулинарни техники на своето предястие - филе от пъстърва с билкови трохи, както и с основното ястие от свинско месо, пушено в билки, със сос алеманд и гарнитури от печени зеленчуци. Но когато котлонът на момичето гръмва буквално по средата на работата,
това вече може да извади от равновесие дори и опитните майстори
Цвети изгуби десетина минути, докато сменим котлона, но успя да се мобилизира и да влезе в ритъм, хвали я шеф Атанасов. Такива случайности са едни от най-сложните изпитания, казва той и споделя: „Виждал съм на състезания какви ли не перипетии, но не и да ти се стопи металът на тигана, както стана в този случай“. И въпреки че журито не признава на русенката загубеното време и стреса, тя успява да се класира на трето място и да спечели бронзов медал. 
11-окласничката Виктория Василева с ръководител Йордан Адолфов, която трябва като сервитьор да подготви маса за двама и да сервира менюто на готвач, когото не познава, също се справя с предизвикателствата. Дадоха ми само червено вино, бялото получих по-късно, но успях да се запозная с тях и дори получих похвала от сомелиера за представянето, усмихва се Вики. Самите ястия, които поднася, тя вижда в момента. Добрите умения на момичето й носят положителните оценки на комисията и тя се класира на пето място. 
Четвърто място заема Еди Зюраб от 12 клас с ръководител Иван Бонев, който е състезател в категорията „Най-добър млад барман“. В първия рунд той приготвя класически коктейл „Дайкири“, а във втория прави коктейл по избор - той се спира на „Green Adventure“, като включва в него 7 съставки, сред които бърбън, зелен чай, зелена ябълка, битер ориндж, лайм.
Цветно представяне прави Симона Христова от 12 клас с ръководител Венцислав Харалампиев, който приготвя
впечатляващ трицветен хляб - с морков, спанак и цвекло
Рисково в тази задача е втасването на хляба, но Симона постига най-високия хляб сред всички останали участници. Фактът, че всички от журито искаха да си отчупят после само от нейния хляб, говори много, казват преподавателите, които смятат, че представянето на момичето е заслужавало по-високо от 4-о място. 
В състезанието на младите хотелиери русенският представител е била Силвена Стоянова от 11 клас с ръководител Радостина Христова. След първата задача да посрещне и настани гостите в хотела, Силвена трябва да реши специфичен казус. Изтегленото билетче я изправя пред варианта „Турист с признаци на Ковид-19“. Тест, повикване на лекар, а в това време изолиране в отделно помещение с осигуряването на всичко необходимо за госта на хотела. Бързите и точни реакции на момичето го извеждат на трето място. 
Най-впечатляващото представяне било на аниматорите. Игра с публиката за 20 минути и общ танц с публиката за същото време - това били двете задачи на отбора. Избрахме вечерна анимация и представихме истински шоу спектакъл, разказаха Цветина Костадинова, Ивона Билчева, Мирана Трифонова и Божана Монева от 9 клас, Жанета Драшкова от 11 клас и Павел Стелиянов от 12 клас. В това те вложили дарби и познания - Павел, който е учил японски в СУ „Васил Левски“ преди ПГТ, накарал публиката да каже една японска дума, Божана впечатлила с гъвкавостта си на художествена гимнастичка, а
балерината Ивона смаяла и публика, и жури с танц на палци
Костюмите заехме от операта, театъра и Младежкия дом, те също допринесоха за представянето, но като цяло нашите деца стояха напълно професионално и в шоуто, и в клубния танц, каза директорката на ПГТ Ренета Вълева. И сигурно е било така, щом като в танца - характерния еврейски танц „Йерусалим“ /в който пък блеснали три от момичетата, които са мажоретки в „Екстрийм“/, се включило дори и журито. А след това дошло и най-голямото признание: златният медал за аниматорите. 
Поздравления русенските участници са получили и от бивши възпитаници на гимназията, които днес успешно работят в столични елитни заведения - Александър Иванчев, Владо Тодоров, Цецо Маринов, Сали Али и други. Важното е, че за пореден път показахме ниво и продължаваме да работим все така всеотдайно, обобщи директорката Ренета Вълева.