Футболистите на „Дунав“ ще играят днес в Разград срещу „Лудогорец 3“ предпоследния си двубой от кампанията в Североизточната Трета лига. След дълго отлагане и капризи на разградския клуб мачът бе насрочен за 17 часа на един от терените в базата на „орлите“.
„Това бавене за дата на срещата мен лично ме подразни много. По неписани правила колегите от Разград трябваше да ни се обадят и да попитат най-малкото дали приемаме мачът да се играе на 27 май. Бихме се съгласили с всяка дата. Вместо това те си харесаха еднолично ден за този двубой и оставиха само решението им да бъде обявено с официално съобщение за БФС“, коментира за „Утро“ треньорът Мартин Цирков.
Той допълни, че подготовката за този мач минала през особен период.
„Доста от нашите момчета имаха балове, други ходеха по балове, въобще - младежки истории. Ето защо трябва да се концентрираме и да покажем добър футбол срещу един от най-добрите тимове в лигата“, каза Цирков.
Аут от „Дунав“ ще е полузащитникът Албер Силвиев. Дисциплинарната комисия към зоналния съвет на БФС във Варна го наказа с лишаване от права за един мач заради натрупани картони.
Всъщност мачът ще е директна битка за петото място в крайното класиране, което едва ли топли и двата клуба. Дунавци заемат в момента тази позиция с 49 точки, а „Лудогорец 3“ е осми с 47. В последния кръг дунавци ще бъдат домакини на опашкаря „Интер“ /Добрич/.
Любопитното е, че треньор на тази разградска формация е бившият футболист и доскорошен наставник в школата на „Левски“ Захари Сираков. Той тръгна към „Лудогорец“ през зимата и в лагера на столичани се развихри страшен скандал, че отървали млад специалист с изключително бъдеще.