Най-новата си книга „Пътуване към паметта. Разкази за политиката“ ще представи в Русе утре, 26 май, в президентът Георги Първанов /2002-2012/, съобщи за „Утро“ областният координатор на създадената от бившия държавен глава партия АБВ Валери Иванов.
В очакваните с голям интерес политически мемоари Георги Първанов разказва за основните проблеми на прехода, така както ги е видял като пряк участник в събитията. Освен свидетелския поглед, особено ценен в случая е и подходът на автора като историк, какъвто е по образование - твърденията и анализите му са подкрепени със съответните документи.
Засегнатите теми от вътрешната и външната политика са повече от важни и интересни. Ето как авторът е озаглавил част от главите в книгата: „Коалиция за България“ или лесно ли е да си лидер на БСП“, „Как се печелят и защо се губят избори“, „Архитект“ на Тройната коалиция. Как и защо в политиката „минус по минус прави плюс...“, „Как назначеният от мен председател на БСП ме изключи от партията“, „Странни и (не толкова) смешни истории с Корнелия Нинова“.
Премиерата ще започне в 18 часа в голямата зала на Канев център.