Задържаният с дрога в Селеметя часове преди настъпването на Нова година чужденец Хюсеин Чакър вече е излежал присъдата си и е освободен от Централния софийски затвор.
60-годишният по време на ареста му Чакър е роден в Турция, но има единствено нидерландско гражданство. При акцията на 31 декември 2019 година в него бяха открити 102 розови таблетки екстази. По време на обсъждането на мярката му за неотклонение в съдебна зала стана ясно, че той дори не владее български език, идва често у нас, но няма официален адрес в страната, нито някакви легални доходи.
От 2003 година досега идвам редовно в България и познавам страната. Как така да нямам доходи, като средно на година внасям от чужбина 10 коли, които продавам тук. Дори сега имам 3 коли, които чакат да бъдат продадени. Хапчетата с формата на розови сърчица открих 2 дена преди Нова година на гарата, обясни пред съда Чакър и поиска да бъде пуснат от ареста, недоволен от това, че го третират, сякаш е извършил убийство.
В съдебна зала тогава бе разпитана тъща му Снежана, която обясни, че Хюсеин и дъщеря Албена, 20 години по-млада от него, са официално семейство и живеят в Нидерландия с трите си деца. Самият Чакър разчитал единствено на „социал“ и не работел, тъй като бил възрастен и болен и за него работа там нямало. Албена изкарвала пари като чистачка в ресторант.
До Чакър униформените стигнаха, след като на 31 декември 2019 година, малко преди настъпване на новата година, продал 1 таблетка екстази. Клиентът му разказал откъде се е снабдил с дрогата и няколко дена по-късно разследващите открили останалите над 38 грама весели хапчета.
В разпоредителното заседание на Окръжния съд на 14 октомври м.г. той призна вината си по всички обвинения и в съкратено съдебно следствие получи година и четири месеца затвор и 7000 лева глоба. 
„Наказанието... е изтърпяно на 7 май. Към настоящия момент няма данни по делото нидерландският гражданин да е заплатил наложената му глоба“, съобщи вчера пресцентърът на Окръжния съд.