Любимият на много поколения българи певец Васил Найденов поздрави със свои хитове служителите и работниците на „Дунарит“ АД за 118-годишнината от създаването на военния завод. За тържеството  в зала „Арена Русе“ в петък вечерта пристигна собственикът на дружеството Емилиян Гебрев. Той беше в компанията на дългогодишния изпълнителен директор на „Дунарит“ Кръстю Кръстев и представители на военната индустрия. 
„Мисля, че има с какво да се поздравим и с какво да се похвалим. Искам да изкажа своята благодарност към всички вас, че заедно успяваме да постигаме резултати, които да ни удовлетворяват. Нивото на икономическите резултати на фирмата през последните две години се запазва, което в обстановката в целия свят не е никак малко. Искам да пожелая на всички най-вече здраве и се надявам догодина по това време да имам честта да ви поздравя отново със следващата годишнина на нашата фирма. Благодаря ви, че работим заедно!“, каза на тържеството изп.директор на завода инж.Петър Петров.
За вестник „Утро“ той уточни, че счетоводната печалба на „Дунарит“ от производство и търговия с боеприпаси е малко над 10 000 000 лева през пандемичната 2020 година и сумата се доближава до печалбата на завода през 2019 година, когато коронавирусът още не беше превзел света. 
Ръководството и служителите на завода бяха приветствани от зам.областният управител Валентин Колев, който връчи на инж.Петров грамота за колектива на предприятието за проявен висок професионализъм при изпълнението на служебните ангажименти. Поздравителни адреси и цветя бяха поднесени от дружества от военно-промишления комплекс в страната.
„Дунарит“ АД дава работа на повече от 900 човека и разполага с осем цеха и пет дирекции.