„Дунав“ загуби с 0:2 срещу „Марек“ /Дупница/ полуфиналния мач от турнира за купата на Аматьорската лига във Враца, а на трибуните, както беше обещал, бе най-успешният наставник в новата история на „Дунав“ и сегашен старши треньорът на местния „Ботев“ Веселин Великов. Предлагама ви неговите впечатления от мача на бившия му тим.

- Веско, какъв е твоят прочит на мача?
- Футболистите на „Дунав“ излязоха много уплашени и през първото полувреме бяха в почти глуха защита. Разбирам, млади момчета са, но пък чак да са толкова плахи... Реално погледнато, „Марек“ създаде доста ситуации и можеше да води на почивката поне с 3:0. Дунавци заиграха по-освободено и добре през второто полувреме, даже през първите 15 минути бяха по-активният отбор. Стигнаха и до две-три голови възможности. Като цяло обаче се видя, че „Марек“, отбор с няколко много добри и опитни футболисти, е с класа над „Дунав“.
- Би ли посочил играчи на русенския тим, които ти направиха впечатление?
- Джан Хасан и вратарчето /Винченцо Ангелов - б.а./.
- Какъв е твоят съвет за израстването на „Дунав“?
- Не е моя работа да казвам какво трябва да се прави. Знам само от опит, че един тим функционира добре, когато има баланс между отделните линии. Така е и в живота. Това означава, че само с млади момчета трудно ще се върви нагоре. Пожелавам от сърце успех на „Дунав“!
- Прочетохме, че ръководството на „Ботев“ смята да те задържи и през следващия сезон.
- /Смее се/. Голяма „новина“. Та аз имам договор за още една година.
- С кого работиш във Враца?
- Бившият футболист на ЦСКА Митко Иванов е мой помощник. Стабилизирахме отбора, но трудното не е свършило. Така се случи, че по програма изиграхме 4 мача за 11 дни. Сега отново ни чака сгъстен цикъл от тежки двубои.