Модерно оборудване и ремонт, осигурени от Ротари клуб „Русе“, преобразиха кабинета по гражданско образование и хуманитарни науки в ПГЕЕ „Апостол Арнаудов“ или Електротехникума в Русе. Той беше открит на 11 май в деня на светите равноапостоли Кирил и Методий. 
„Мечтая всички стаи в нашето училище да изглеждат така, за да може учениците да се обучават в спокойна и модерна обстановка. Искам да благодаря на клуба, специално и на Тони Мицов, инициатора, който е наш бивш ученик. Дай Боже, всички ученици така да милеят за своите училища“, каза директорката на гимназията Надежда Русева.
Ремонтът и оборудването струват близо 8000 лева. Кабинетът е с мултимедийна система, състояща се от интерактивна дъска, лаптоп и мултимедиен проектор, нови столове, ученически маси, бюро и стол за преподавателя. 
Пребоядисани са и стените в кабинета, като работата е свършена от членовете на клуба, което по думите на президента на Ротари клуб „Русе“ Ивайло Сонев е тяхна традиция. 
Инициативата е финансирана от Фондация „Ротари“ и Ротари клуб „Русе“ със съучастието на Ротари клуб „Русе - Дунав“ и ротарианци от Силистра и Свищов.
„Основната ни цел е да подобрим условията на образование в нашата общност и се надявам това да е постигнато. Надявам се промяната да помогне и на учителите и на учениците, които ще ползват стаята“, каза двигателят на инициативата Тони Мицов.
Първите ученици, които ползваха стаята, бяха осмокласници, които проведоха урок по история с учителката си Искра Чакърян.