72-годишен русенец, който преди 13 години уби съпругата и сестра си и рани тежко сина си в семейното им жилище, e починал в затвора в Белене, където излежаваше 20-годишна присъда.
Кървавата трагедия се разигра на 16 март 2008 година в апартамента на семейството в кв.“Здравец Изток“. 59-годишният тогава асансьорен техник и 26-годишният му син се скарват кой коя програма да гледа на телевизора. Отношенията в семейството вече са достатъчно изострени. Бащата Георги Шиклов е на нож с жена си заради болната си сестра, която взема от Берковица, за да се грижи за нея. Трудно се погажда и със сина си, който наскоро се е върнал от затвора, където излежал присъда за наркотици. При поредния скандал нервите на Шиклов-старши не издържат и той застрелва двете жени с незаконно притежаван пистолет. Прострелва и сина си Евгени с куршум в тила, след което изчезва. Трагедията се случва пред очите на приятелката на сина, която отива до близката бензиностанция и се обажда в полицията. 
Евгени е откаран в болницата, където успява да се възстанови, а след пет дни криминалистите залавят двойния убиец във вила край Червена вода, където се укрива и прави четири неуспешни опита за самоубийство. Първо той опитва да сложи край на живота си с пистолета, после прави опит да се хвърли с колата си в езерото Липник, след това опитва да си пререже вените и да се обеси, но страхът надделявал и той оцелявал.
По време на делото Георги Шиклов направи пълни самопризнания и троен състав на Окръжния съд му даде 20 години затвор при строг режим. Присъдата беше обжалвана, но Апелативният съд я потвърди и двойният убиец бе конвоиран до Белене, където дочака смъртния си час след сериозно заболяване.