Две талантливи русенчета са членове на престижния клуб за талантливи български деца на фондация „Димитър Бербатов“. За постиженията си през 2020 година с това са отличени петокласникът Мартин Сиромахов и четвъртокласничката Петя Димитрова. 
Мартин Сиромахов вече за четвърти път е член на клуба на най-добрите в науката, изкуствата и спорта. Тази година той отново е в престижната компания благодарение на постиженията си в категория „Поп пеене“, първи и втори места в национални и международни фестивали и конкурси в Албена, Варна, Карлово и др. 
10-годишната Петя Димитрова печели своето участие в клуба в категориите „Литература“ и „Изобразително изкуство“. Признанието й донасят награди от литературни фестивали и конкурси в Израел, Гърция, София, Враца, Пловдив, както и призове за рисунка в конкурси в Япония, Испания, Индия и др. 
Съставът на Клуб 2020 на фондация „Димитър Бербатов“ беше обявен преди дни. Оттук нататък предстои специална комисия да определи 9-те деца носители на наградите на фондацията - по три от всяка областна изява и съответно по едно дете от различните възрастови групи. Оттам обясниха, че е възможно отличените за 2020 година да бъдат по-малко от обичайното, тъй като самата изминала година е била значително по-ограничена за изяви на даровитите деца. Пак поради тази причина от фондацията казаха, че имали колебания дали да не обявят 2020-а за нулева година, но поради настоявания на родители, близки и творчески ръководители на младите таланти било взето решение все пак техните усилия и труд да бъдат възнаградени. Кои ще бъдат наградени ще стане ясно през юли.