Старши треньорът на „Ботев“ /Враца/ Веселин Великов разкрива в интервю за „Спортлайв“, че най-хубавите му години като наставник са били тези зад кормилото на „Дунав“.
На въпрос как ще коментира успехите в онзи период, той казва: „Най-важен беше силният колектив. 100 процента от футболистите, които исках, бяха привлечени. С общи усилия изградихме много добър отбор, който, за съжаление, не можахме да надградим. Бях в Русе 4 години и мисля, че се справихме на добро ниво“.
Той коментира и факта, че много от футболистите, играли под негово ръководство в „Дунав“, са се развили и днес продължават да играят добър футбол. 
„Те запазиха стандартите си. Радвам се, че съм им помогнал с нещо. Чувам се с всяко от момчетата /има предвид с тези от русенския му ангажимент/ поне веднъж в месеца“, разкрива Великов.
За сегашното състояние на играта в България обаче говори със скептицизъм. 
„Нивото на футбола у нас спада с всяка година. Няма нищо общо с този преди 20 години, когато играех аз“, категоричен е треньорът.
Обяснението му за отличния държавен отбор в периода след 1990 години е във факта, че „90 процента от националите играеха зад граница“. Затова и препоръката му е „всички млади и добри футболисти да отидат в чужбина“.
Целта пред него е ясна - да остави „Ботев“ в Ефбет Лига през сезона, когато врачанският клуб празнува 100 години от основаването си.