Националният маратон на четенето приключи официално на 23 април, но ние решихме той да продължи и след тази дата. Това съобщиха вчера от Регионална библиотека „Любен Каравелов“, които отчетоха многобройните инициативи и включвания на читатели и приятели на библиотеката. 
Заради противоепидемичните мерки почти всички традиционни инициативи се проведоха онлайн. Библиотекарите от Детския отдел качваха клипчета на писатели, журналисти, артисти и обществени дейци, които споделяха своите любими автори и забавни истории с книги. Цитати от предпочитани автори представиха и служителите на библиотеката. 8-годишният Борислав Михайлов изпратил книжка, изработена и илюстрирана от самия него с вълнуваща история за космическо пътешествие. Голям интерес са предизвикали онлайн срещите, сред които разговорът на старозагорската поетеса Мария Донева с четвъртокласници от училище „Йордан Йовков“. 
Пощата на Детския отдел все още е препълнена с писма, снимки и видеоклипчета, предстои да ги публикуваме тепърва в продължението на Маратона на четенето, казаха от библиотеката.