С 10 кръга от по 700 метра в Парка на младежта, в които поетапно се включваха ученици, бивши възпитаници и преподаватели от Математическа гимназия „Баба Тонка“,  премина вчерашният 47-ми ден от благотворителния маратон на русенеца Даниел Иванов. От 10 април младежът от випуск 2009 на училището се впусна в предизвикателството всеки ден в продължение на 100 дни да бяга по 7 километра, за да се наберат средства за обновяване на спортната база на гимназията. До момента са събрани над 6500 лева, като целта е 20 000 лева, с които да се закупят нови фитнес уреди.
С нашата кампания се надявам да достигнем поне половината от необходимата сума, която сме си поставили за цел, каза Даниел, който досега не е пропуснал да бяга нито ден. Маратонките са винаги в чантата ми, като бягам в София, в Русе, на планина, сподели още момчето. Предстои да бъде организирано и общоградско събитие, най-вероятно отново в младежкия парк, като целта е да се привлече вниманието на спортните клубове, както и на други училища и да се акцентира върху спорта като част от здравословния начин на живот. 
Желаещите да подкрепят благотворителната инициатива на Даниел могат да дарят средства по банковата сметка на училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка“:
IBAN: 
BG03STSA93000006357513
BIC: STSABGSF

Основание: „ДАНИ“ (насочва средствата към фонда за кампанията)
А всеки, който иска да се включи със залози в предизвикателството, може да го направи на интернет страницата https://www.justgiving.com/crowdfunding/OutrunTheFund и във Фесйбук страницата Outrun The Fund.