Традиционната русенска тарла, която обичайно се организира около Великден, тази година няма да е пролетна, а есенна. Причината и за тази промяна са противоепидемичните мерки, които бяха удължени до края на май. От Община Русе обясниха, че за подготовката на панаира са нужни 2-3 месеца, тъй като се проверяват съоръженията, нужни са разрешителни и осигуряване на безопасност. Вариантът да се направи през лятото отпада, тъй като всички атракциони се насочват към морето.
Засега намеренията на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите и Общината са тарла да има, но през есента. Тя ще бъде разположена отново в Парка на младежта, който е общински терен и има достатъчно пространство.
В момента обаче се изгражда минивариант на търла на частен терен между „Кауфланд“ и ПГ по туризъм на бул.“Липник“. Но мястото, което според изказване на общинския съветник Станимир Станчев е на собственика на хотел „Космополитан“ Красимир Даков, е много малко и не е ясно как ще се ограничи струпването на много хора. Проблем може да се окаже пътната безопасност, тъй като атракционите са точно срещу заличената пешеходна пътека пред „Ялта“.