Дванадесетокласничката Цветослава Тонковска от Професионалната гимназия по туризъм спечели първото място в регионалното състезание по професии и бе обявена за най-добър млад готвач. Това е резултатът от надпреварата за учениците от Северна България, чийто образцов домакин бе русенската ПГТ „Иван П.Павлов“. 
Цветослава се справи най-добре с предястието и основното ястие от пилешко от всички останали 10 свои бъдещи колеги и оглави класацията. Другата представителка на училището-домакин - Виктория Василева от 11 клас, се класира втора в категорията „Най-добър млад сервитьор“, непосредствено след първата в тройката Вилина Кирова от Добрич. И Цветослава, и Виктория ще представят Русе на националния кръг на състезанието по професии.  
В регионалното събитие участваха 18 ученика от  Русе, Варна, Плевен, Добрич, Габрово, Велико Търново, Провадия, Синдел, Търговище, Кнежа, Бяла и Попово. Заради пандемията с Ковид-19 гимназистите мериха таланти и умения само в категориите „Млад готвач“ и „Млад Сервитьор“, а състезанията за бармани и за сладкари отпаднаха. Пак заради коронавируса миналата есен пропадна атрактивното състезателно шоу „На върха на ножа“, каза при откриването на състезанието директорката на ПГТ Ренета Вълева. Тя изказа надежда нищо да не попречи през май месец да се проведе другото състезание, което създава много емоции за най-малките кулинари - детската надпревара „Като шеф готвачите“. 
Призьорите в състезанието получиха медали, купи и грамоти, а също и парични поощрения от Браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите в Русе - за класиралите се на първо място 150 лв., за второто място - 100 лв., за третото - 50 лв. Двете журита си тръгнаха с почетни плакети от гимназията-домакин и книга с русенски рецепти от 19 век. Плакет за цялостен принос към развитието на професионалното образование получи от ПГТ и началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева.