Осем документа и една картина от фондовете на регионалния Исторически музей и русенския Държавен архив, подредени в дигитална експозиция, разказват за позабравени или малко известни моменти от живота и дейността на Георги Раковски. Онлайн изложбата с 26 изображения е по инициатива на областния управител Галин Григоров в чест на навършилите се вчера 200 години от рождението на автора на „Горски пътник“. Тя може да бъде разгледана на сайта на администрацията. 
Сред е-експонатите са спомени на Никола Обретенов за Раковски, три негови писма до Стоил Балкански и Йосиф Дайнелов, както и свидетелство на Д.Ладович - участник в легията на Раковски с негов оригинален подпис от 1862-а. Представена е и сабята на Раковски, която е открита в русенското Ново село през 1955 г. Върху нея са гравирани името „Сава С.Раковски“ и датата 1 май 1854 година. Оръжието се съхранява в Регионалния исторически музей.
По инициатива на областния управител Галин Григоров вчера в Русе бяха раздедени 200 картички, показващи Раковски като водач на Първа българска легия. Илюстрацията е на известния художник Борис Ангелушев.