Една от красивите сгради на Русе, макар и разположена не в централните черти на града, а в някогашните негови покрайнини, е обявена за продажба. Стилната крайградска вила на банкера Стефан Симеонов, която се намира в днешния Парк на младежта /някога извънградската зона, именувана Владикова бахча/ очаква да намери новия си собственик. От агенцията, обявила продажбата, поясниха, че собствениците на имота настояват за конфиденциалност. Обявената цена е 750 000 евро, което я прави един от най-скъпо оценените имоти в града.     

Тази сграда години наред неизменно прави впечатление на всички, които минават покрай нея - с интересната и раздвижена конструкция, украсена с кули, веранди с колонади, вито стълбище, стилна орнаментика и скулптурни овали, обрамчващи френските прозорци. В двора на вилата някога е имало шадраван, украсен с каменна статуя. Изящната сграда е заснета на пощенски картички от края на 19 и началото на 20 век с надпис: „Виллата на Бр.Симеонови въ Руссе“.
В една нова книга, излязла само преди няколко месеца в Русе, авторът инж.Иван Иванов разказва за собствениците на тази лятна къща, чиито имена са знакови за историята на Русе и на България. Това са братята Стефан и Иван Симеонови, банкери и предприемачи, дарили 50 000 златни лева за построяването на Паметника на свободата. Братя Симеонови участват в първото застрахователно дружество в България, тяхната „Банка Братя Симеонови“ /днес в тази сграда се намира централният офис на банка ДСК/ превърнала се в една от най-успешните български банкови институции на своето време, финансира със свои средства амбициозното правителствено начинание на министър-председателя Стефан Стамболов - строежа на жп линията Горна Оряховица-Търново-Пловдив. Впрочем точно с този строеж е свързана една покана за парти в лятната вила в русенския парк: „Господинъ и Госпожа Ст.Симеоновъ иматъ честь да поканятъ Господина И.А.Иванова на закуската, която даватъ във виллата си на 4 Августъ въ 12 часа по пладня, по случай тържественното започвание построяванието на линията Руссе-Гор.Ореховица-Търново. Г.Руссе, 30 Юлий 1897 г.“  
Според инж.Иван Иванов, вилата е била проектирана от виенски архитекти и е построена с материали, доставени от Виена. Построена е през 1892 г. и в нея двамата банкери и техните фамилии са посрещали гости от елита на града и държавата, организирали са пищни приеми по различни поводи. Издирванията в старите архиви на инж.Иванов го възнаграждават с находка - той открива крепостния акт щ738 от 7 ноември 1890 г., с който Иван Симеонов купува срещу 1845 лева едно лозе - бахча, вероятното мястото, на което е изградена вилата. 
След 9 септември 1944 година, когато се сменя политическият режим на управление и голяма част от притежанията на заможните хора се одържавяват, вилата на братята банкери също е одържавена. Известно време е ползвана за управление на „народната милиция“, след това в нея се настанява една от русенските детски градини. Иван Иванов посочва: „През този период вилата е немарливо, лошо поддържана. Скъпата виенска мебелировка е разграбена, правят се нескопосни вътрешни преустройства. След това вилата е изоставена и тогава започва вандалското й разграбване. Първо изчезват ламаринените обшивки, а впоследствие целият красив мансарден етаж, кулата над витото стълбище и всичките ВиК, ОВ и електроинсталации“. Иванов посочва също, че според неговите проучвания красивата сграда е архитектурен паметник на културата, затова реставрирането й трябва да стане след съгласуване на проектите с Националния институт за недвижимото културно наследство.