Кокетният Туристически информационен център в село Бръшлен вече е само една заключена сграда. Първоначално центърът беше затворен във връзка с противоепидемичните мерки, като в заповедта от Община Сливо поле бе посочено, че това се прави от 22 март за неопределено време. Работниците и служителите в центъра бяха пуснати в платен отпуск до 31 март, след което са освободени и изпратени на трудовата борса. А направените от туристи резервации са отказани.
Закриването на центъра е неочаквана и много неприятна новина не само за Бръшлен. Той бе изграден по европейската програма за развитие на селските райони на мястото на стара детска градина. Проектът на Местната инициативна рибарска група „Главиница-Тутракан-Сливо поле“ и активната работа на кметския наместник Димчо Петров превърна мястото в привлекателна и популярна база в романтичното крайдунавско село. Гостите разполагаха с почивна станция с 13 стаи със собствен санитарен възел, заведение, басейн, летен павилион за учебни занимания на открито сред природата и детска площадка. Там се провеждаха наложилия се Рибен фест, зелени училища, отсядаха туристи, редовни гости бяха и ултрамаратонци и пътешественици по Дунава.
Всъщност краят на центъра е вторият трус в Бръшлен. Първият е внезапното и не по-малко изненадващо уволнение на кметския наместник Димчо Петров /ВМРО/, освободен формално заради пенсиониране. Неофициално се смята, че причината за резките промени е политически разрив между дългогодишния журналист в русенския център на БНТ и кмета на общината Валентин Атанасов /ГЕРБ/. Проблемите помежду им са започнали по време на предизборната кампания и са приключили както в шеговития, но често безмилостно точен афоризъм „Когато се спъне шефът, падам аз“.
Димчо Петров спечели кметските избори в Бръшлен през 2015 година, веднага заработи с много енергия и идеи, но поправката в закона, че избори за кмет може да има само в села с над 300 жители, го лиши от възможността да получи нов мандат четири години по-късно. Преизбраният Валентин Атанасов реши да се възползва от опита и качествата му и го назначи за кметски наместник, но явно нещо е разбило необратимо сътрудничеството помежду им.
„Утро“ не успя да се свърже с кмета на Сливо поле Валентин Атанасов за коментар. Това вероятно ще стане днес.