Необезопасена дупка на велоалея и тротоар се е появила в участъка на бул.“Липник“ в близост до „Арена Русе“. През последните няколко дни асфалтът се е напукал и е хлътнал, а част от него е пропаднала напълно.
Ямата е с диаметър от около 2 метра и дълбочина между 2-2,5 метра. В интернет тревожно се коментираше, че оттам минават засилени велосипедисти, както и пешеходци, които в последния момент виждат опасността.
ОП „Комунални дейности“ реагира светкавично на сигнала и вчера сутринта изпрати служители, които да ремонтират опасния участък. С багер бе разбутана горната част на дупката, за да я разкопае в дълбочина до здрава основа. След това беше засипана с каменна фракция, която ще остане така 2-3 дни, докато се слегне и ще бъде асфалтирана. Не е ясна причината за пропадането, но не се изключва да е следствие на предишна ВиК авария.
В този участък до края на седмицата ще бъде предприето и възстановяване на загражденията в тревната ивица, които бяха изкъртени при пътен инцидент преди няколко дни. Образувалият се отвор веднага бе използван от пешеходците, които въпреки големия риск започнаха да минават през него, вместо през подлеза. Причината е, че автобусната спирка на залата е твърде неудобна за хората, които искат да отидат към близките хипермаркети, защото заобикалят много - или през подлеза, или до светофара на „Ялта“.
Това не изчерпва проблемите в този участък. От „Ялта“ до кръговото има слягане в местата с отводнителни решетки, както и непосредствено на пътното платно пред търговския комплекс. Там след ремонт асфалтът се е деформирал и шофьорите предпочитат да го избягват, като преминават в лявата лента и невинаги подават мигач за тази маневра. Така заради слягането имаше и пътни инциденти.