Бившият американски президент Доналд Тръмп предупреди, че САЩ се превръщат в комунистическа държава със строги правила за цензура, съобщава „Фокус”.

Тръмп коментира решението на социалната мрежа Фейсбук да премахне негово интервюто, публикувано на страницата на снаха му Лара. Последната сподели на страницата си видео с негово участие.

„Никой никога не е мислил, че в нашата страна ще се случи това, което се случва сега. Това е пълна цензура. Правиш изявление относно избори или медицински проблеми или Хънтър Байдън и ако не им хареса, полудяват”, каза Тръмп.

Той добави, че липсата на дебат е разочароваща. „Преди правиш изявление, те правят своето, имаше дебат и накрая се избираше победител”.

Според него действията на Фейсбук са насочени към цензуриране на свободата на словото. „Това е комунистическа държава”, заключи Тръмп.

На бившия президент на САЩ е забранен достъпът до повечето социални мрежи, след като компаниите „взеха предвид риска Тръмп да предизвика по-нататъшно насилие след щурма на Капитолия на 6 януари”.