Старши треньорът на волейболния „Дунав“ Данаил Милушев е на мнение, че краткият календар в първенството на Суперлигата не помага за развитието на този спорт у нас. Както писа „Утро“, неговият тим стигна до четвъртфиналите и така се нареди сред 8-те най-добри състава в елита на страната. 
„Чака ни много дълга и неоправдана пауза до подновяване на шампионата чак през октомври. Ще дадем ваканция на волейболистите - и после какво? Според мене бройката на тимовете в елита трябва да бъде увеличена, за да се играят колкото се може повече мачове. Този регламент през последния сезон с квалификации, с формиране на първа и втора осмица, а после с провеждане на плейофи, не работи“, заяви Милушев пред „Утро“.
Той коментира и какви са най-близките му планове след края на първенството.
„Тези дни аз и моят помощник Красимир Миронов ще направим постъпки за среща с ръководството на нашия спонсор „Монтюпе“ /който вече има ново име - „Линамар Лайт Металс Русе“/. Нашият отбор съществува благодарение на това партньорство и аз съм благодарен. Целта на срещата е да огледаме отдалеч какво трябва да направим в организационен план, за да бъдем още по-стабилен и солиден отбор през следващото първенство. През последните две години така се случва, че обикновено закъсняваме драматично със селекцията и тя става факт през юли-август. Този път трябва да сме по-бързи, защото конкуренцията няма да ни чака“, каза Милушев.