Обезщетение от 200 000 лева ще получи след съдебен спор 12-годишно момче за загубата на майка си, загинала в катастрофа.
На 5 май 2015 година призори родителите на 7-годишния тогава Г.Х. се движели по пътя Разград-Русе със семейния автомобил.   

Зад волана бил бащата, а майката седяла на седалката до него. И двамата били с поставени предпазни колани. Колата се отклонила към левия край на платното за движение, завъртяла се няколко пъти и се ударила челно в крайпътно дърво. 33-годишната жена починала на място, а съпругът й бил тежко ранен и изпаднал в продължително психическо разстройство, поради което образуваното срещу него досъдебно производство било прекратено. 
Автомобилът имал застраховка „Гражданска отговорност“, сключена с „Лев Инс“. От дружеството предложили да обезщетят останалото без майка дете с 80 000 лева. Бабата и негов настойник счела тази сума за несправедлива и на 28 май 2018 година поискала от Окръжния съд застрахователят да изплати 200 000 лева на внука й.
Година по-късно искът бил приет за основателен и удовлетворен, но от „Лев Инс“ обжалвали с мотива, че  обезщетение над 120 000 лева е прекомерно. Апелативният съд във Велико Търново потвърдил решението на русенските магистрати, а Върховният касационен съд не е допуснал касационно обжалване. Така решението на Окръжен съд остава в сила и компанията трябва да заплати на Г.Х. претендираните 200 000 лева.