Тревожните данни от увеличеното разпространение на коронавируса принуди Областния оперативен щаб да призове двете университетски болници да вдигнат легловата си база за лечение на заразата с 20%, но ръководствата им далеч надхвърлиха препоръката и трансформираха по две и повече отделения за ковид болни. Така от събота болница „Канев“ вече разполага с 219 легла за болни от коронавирус, „Медика Русе“ - със 147. Белодробната болница засега задържа разкритите си 45 легла, така е и в болница „Юлия Вревска“ в Бяла, където леглата са 31, а специализираното отделение в Комплексния онкологичен център увеличи леглата от 21 на 30, показа проучване на „Утро“. 
Общият брой на болничните легла за пациенти с коронавирус в областта вече е 472. До вчера свободни от тях бяха 169.
През последната седмица заразените с Ковид-19 в областта са 689, а оздравелите са едва 66. Починали са 33 души. Тревожно висок е броят на активните случаи - 1399. В болници са настанени 272 пациенти, а 43 от тях са в реанимация. Другата тревожна тенденция е, че боледуват все повече млади хора и състоянието на част от тях е тежко.
В събота в Русе са получени 72 флакона ремдесивир от заявените от РЗИ 180. Първоначално за доставка били определени 48 опаковки, но след призива на областния оперативен щаб до Министерството на здравеопазването количеството е увеличено с 24 флакона.