Техническият секретар на Международната федерация по кану-каяк Мартин Маринов ще пристигне другата седмица в Русе, за да направи първи стъпки по определяне на организационен комитет за провеждане на световното първенство с драконови лодки, научи „Утро“.
Както вече е известно, бордът на централата в Лозана предпочете езерото в Николово пред италианския град Анунцио като домакин на шампионата. Според наши източници ролята на Маринов е била значителна като застъпник за русенската кандидатура. На първо време, както може да се очаква, той ще има среща с кмета Пенчо Милков.
54-годишният Маринов е прелюбопитна личност. Той е първият Мистър България, избран през 1993 година. Беше изявен кануист, старши треньор на националния отбор на Австралия, а по-късно и на Китай.
Маринов е в приятелски отношения с треньора в „Локомотив“ /Русе/ Евгени Недев.
„Мартин наистина направи много по русенската кандидатура. Той смята, че работата по домакинството трябва да почне веднага. На пръв поглед до 2025 година има много време, но дотогава има много голям пакет от задачи, по които е нужно да се действа отрано“, каза вчера Недев пред „Утро“.