САЩ по доста странни причини са отказали виза на родния ни културист Добри Делев за състезание в Аризона, което би му дало шанс да се бори за място на най-елитния конкурс "Мистър Олимпия", заяви самият той в интервю за БГНЕС.

Делев, който е роден в Димитровград, има няколко пътувания до Щатите в миналото, но този път на интервюто за виза е бил неприятно изненадан. "Състезанието се казва "Финикс Европа" и се провежда на 19 октомври. Аз исках да отида там една седмица по-рано. А преди това имах петгодишна виза. Винаги, когато съм ходил до Щатите, съм казвал, че е за месец, а съм се връщал на втората седмица. Казах на интервюто, че отивам на състезание и отварям зала там, но докато не ми дойдат уредите, реално нямам заплата, защото сам съм си шеф. Жената там ми отговори, че докато не ми се промени статута, не може да ме пусне", обясни Делев.

Той смята, че ако не бе българин, тези спънки вероятно няма да се проявят. "Най-вероятно нямаше да ги има тези проблеми. Все едно Кубрат Пулев да не го пуснат да се бие за световната титла например в Лас Вегас. Ще пиша на консула, звънях и на посолството", каза 27-годишният бодибилдър. "Подготовката ми струва 3-4 000 лева на месец. Почнах от януари да се готвя, после имах една катастрофа, кракът ми пострада, тъкмо се оправих и се появи това. Оптимист съм, че ще се справя с този проблем, но ми се нарушава спокойствието, а това е много важно за един културист", продължи Добри Делев.

Известният конкурс "Мистър Олимпия" е самият връх на състезанията за културисти и състезанието, на което Добри се опитва да отиде е един вид билет за голямата надпревара, където досега българин не се е явявал. "Има няколко състезания през годината. Трябва или да спечелиш някое от тях, или да станеш втори или трети на няколко, за да стигнеш до "Мистър Олимпия", обяви той. Делев добави, че му е невъзможно да се пробва на всичките, но ако все пак това в Аризона пропадне, ще се пробва за друго в Прага, което започва малко по-късно.