Очевидка на инцидента с дваИнцидент с машина за полагане на асфалт в Басарбово изпрати вчера двама души в болница. 39-годишният шофьор на машината е в тежко състояние с комбинирана травма, по-леко е пострадал седящия на пейка в съседство 85-годишен човек от селото, който е с натъртени ребра.
Машината е работила по изграждането на „легнали полицаи“. Шофьорът й я изтеглил, за да може колегите му да продължат с боядисването, но при движение по стръмен склон станала неуправляема и се ударила в електрически стълб. Стълбът бил пречупен в остовата си и се разхвърчал на парчета. Част от него е затиснал водача в машината, а бетонна отломка е ударила дядото на пейката.
„Пълнех там дърва и по едно време чувам нещо гръмна, чак се разтресе и нашата къща. Човекът не могъл да спре машината и тя се ударила в стълба и той е паднал. Човекът ей тук беше със сцепена глава, целият в кръв, едва го извадиха. Синът ми и той дойде, развиваха там нещо, счупиха и го извадиха човека. Линейката го откара, дано да оживее. Батко ми, на 85 години, беше седнал открая на пейката с още две бабички - на 80 и на 95 години. Едно от парчетата го е ударило в ребрата. Каза, че не можел да диша и дойде друга линейка. Другите две жени са добре, само са се уплашили“, разказва Руска Ангелова. Пострадалият 85-годишен мъж е съпруг на покойната й сестра и тя се грижи за него.
Със случая вчера се заеха полицията и Инспекцията по труда, а екипи на Енергото работиха целия ден за възстановяване на прекъснатото при падането на стълба електроснабдяване на две улици.