Бившият старши треньор на „Дунав“ Людмил Киров ще е новият наставник на „Нефтохимик“ /Бургас/, гръмнаха вчера спортни сайтове. Фаворит за тази позиция бил Емил Велев-Кокала, но екскърмчията на „Левски“ и куп други отбори, който в момента е и кандидат за депутат, отказал категорично да тръгне към морето. Киров пък беше пред почти сигурен договор с литовски отбор.
„Вярно е, пътувам към Бургас. Предложиха ми договор за 3 години, но избрах да е за 3 месеца до края на първенството. Кои хора ще влязат в екипа ми? Имах идея за помощник, но реших, че парите за заплатата му трябва да отидат при някой добър футболист, когото да привлечем бързо“, обясни Киров за „Утро“.
Работата му в „Нефтохимик“ ще е жестока и на пръв поглед невъзможна мисия за спасение на отбора във Втора лига. Славните някога „шейхове“ са на последно място с едва 7 точки. Като се има предвид, че изпадащите отбори в дивизията ще са 4, само чудо може да остави морския тим в състава на лигата.
Дебютът на Киров ще е утре, когато „нафтата“ ще бъде домакин на последния преди червената зона на изпадащите „Миньор“ /Перник/.
В дъното
11. „Добруджа“     20 
12. „Миньор“     18
---------------------
13. „Струмска слава“     17
14. „Локо“ /ГО/     15 
15. „Янтра“          12 
16. „Нефтохимик“     7