Проведени бяха работни срещи с директори на училища и детски градини на територията на Община Русе за обсъждане на разработените от общинската администрация формули за разпределяне на бюджетните средства за образование за 2021 г.

       Срещите в зала “Европа” на Доходното здание бяха водени от заместник-кмета Енчо Енчев с участието на Катя Петрова – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“, Таня Тодорова – началник на отдел „Образование, спорт и младежки дейности“, и експерти от общинската администрация.

       Представен беше анализ на финансовото състояние на образователните институции през 2020 г., като се откроиха актуалните акценти за тази година по направление „Образование“.

       Средствата, предвидени за дейностите по обучение и възпитание на деца и ученици в образователните институции, отново заемат най-голям относителен дял в бюджета на Община Русе. 

       Те ще обезпечат дейностите на всяко едно учебно заведение - както в град Русе, така и в малките населени места, където броят на учениците значително намалява.

       И през 2021 г. са отделени средства за обезпечаване на пътуващите учители и ученици на територията на общината.