Възможността всеки желаещ да се ваксинира без предварително записване, от която през почивните дни се възползваха 366 души в областта на възраст от 19 до 90 години, продължава.
До петък имунизаци ще се извършват в Регионалната здравна инспекция от 13 до 16.30 часа. В Университетска болница „Канев“ т.нар. зелен коридор действа от 14 до 18 часа, в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ - от 9 до 15 часа, в Медицински център 1 /бившата Втора поликлиника на ул.“Борисова“/ - от 9 до 12 часа, в „Медик Консулт“ на ул.“Воден“ - от 8.30 до 14 часа, а болница „Юлия Вревска“ в Бяла - от 9 до 18 часа през седмицата.
В събота от 9 до 14 часа ваксини ще се поставят в Медицински център 1, а през двата почивни дни от 9 до 16 часа - в РЗИ и болниците „Канев“, „Медика Русе“, „Д-р Димитър Граматиков“ и „Юлия Вревска“.
В неделя първите двама общопрактикуващи лекари в областта - д-р Ивайло Иванов и д-р Турал Агуш, имунизираха първите 25 пациенти от листите си, вчера ваксини започнаха да поставят и други техни колеги.
Областна администрация ще информира гражданите на сайта си www.ruse.bg в кои кабинети ще бъде осигурена ваксина за следващия ден. 
На този етап имунизацията се извършва с оксфордската ваксина „Астра Зенека“.
В неделя вечерта зам.министърът на здравеопазването Слави Пачалов проведе среща с областния управител Галин Григоров и директора на РЗИ д-р Маргарита Николова, на която даде добра оценка на екипите за извършената имунизация. Наред с това беше обсъдена организацията за снабдяване с лични предпазни средства и дезинфектанти на всички, които са пряко ангажирани с предстоящите парламентарни избори на 4 април.