Стоматологът д-р Ченко Сотиров ще бъде водач на листата на Републиканци за България в Русе, съобщи при посещението си в града председателят на партията Цветан Цветанов. Заедно с него пристигна и заместникът му Павел Вълнев. 
Останалите имена в листата се очаква да бъдат съобщени в понеделник. Сред тях вероятно ще видим областния координатор на РБ Бранимир Стефанов, бишата баскетболна звезда Филип Виденов и д-р Илия Шалев. Заедно с д-р Сотиров последните двама бяха в 89-членният Инициативен комитет за учредяване на партията.
„Ние искаме да сме незаобиколим фактор, поставяме си като цели да сме поне в първата тройка на следващият парламент. Смятам, че трябва да бъдем в първата тройка и на регионално ниво, защото предполагам, че е по-добре за русенци да изберат местен човек, д-р Ченко Сотиров, който живее в Русе, отколкото министър Красен Кралев, който явно във Варна не го желаят и затова го пращат тук“, коментира председателят на партията Цветан Цветанов.
„Първото място не означава, че ще работя сам. В листата има още много експерти, млади и различни хора“, каза на свой ред д-р Ченко Сотиров.
Д-р Сотиров е роден в Кубрат, но живее и работи в Русе, където е собственик на дентално студио и се радва на много добра професионална репутация. Преди отварянето му пет години е работил Норвегия. Завършил е Медицинския университет в Пловдив през 2008 г. със специалност „Обща дентална медицина“ и специализация по здравен мениджмънт.