Ford направи модификационното портфолио на хибридната Puma EcoBoost още по-привлекателно за клиентите, като въведе възможност за конфигурирането на автомобила с нова седемстепенна автоматична трансмисия.

От Ford споделят, че новата автоматична предавателна кутия, която също така е налична и за Fiesta EcoBoost Hybrid, обещава допълнително удобство и комфорт, особено при движение в градска среда в засилен трафик.

Допълнителна емоция, новата 7-степенна автоматична трансмисия на Ford Puma EcoBoost Hybrid обещава и по отношение на динамиката, като еднолитровата версия на автомобила със 155 конски сили обещава възможност за осъществяването на класическото ускорение от 0 до 100 км/ч за 8.7 секунди.

От марката са конфигурирали кутията да задържа по-ниски предавки в режим на работа Sport, а при версиите на оборудване Puma ST-Line X и ST-Line Vignale, трансмисията е изпълнена със спортни пера за ръчно превключване.

Друго предимство, което внася въвеждането в експлоатация на новата седемстепенна автоматична трансмисия, е възможността за комбинирането й с допълнителни технологии и системи за повишаване на безопасността и комфорта при съответните модели. Тук акценти са функционалността за автоматично намаляване (при необходимост и до пълен покой) и потегляне при движение в засилен трафик на адаптивния круз-контрол, възможността за дистанционно стартиране на двигателя и съответно климатизиране на купето, чрез приложението за мобилен телефон FordPass и други.