25 000 лева глоба наложи Община Русе на сметосъбиращата фирма „Нелсен Чистота“ ЕООД заради затрупани с боклуци контейнери в „Дружба“ и „Здравец изток“. Оправданието на фирмата, че един от автомобилите им е имал технически проблем, очевидно не е прието като сериозна причина, след като разполага и с друга техника. 
В двата почивни дни - 13 и 14 февруари, в социалните мрежи се появиха снимки с нелицеприятни гледки от двата квартала, придружени с гневни постове на русенци.
„Служителите на общинска администрация подават незабавно сигнал за натрупаните отпадъци към ръководството на фирмата. Мерки са взети едва на следващия ден, като последните най-критични участъци са изчистени в понеделник предиобед с наличната техника“, коментира вчера заместник-кметът по комунални дейности Димитър Недев.
Глобата от 25 000 лева е наложена в понеделник.
Освен това от Общината са изискали фирмата да постави на съдовете стикери с инструкции за ползване и да изпълни задължението си, заложено в договора - да проведе информационна кампания за системата за сметосъбиране. Оказва се, че все още не всички русенци умеят да боравят с новите контейнери и когато не успеят да ги отворят, просто оставят боклука си до тях.