Футболистите на „Дунав“ загубиха с 2:3 контролния двубой срещу „Черноломец“ /Попово/ в Сливо поле. След мача „Утро“ разговаря с треньора Ивайло Кирилов.

- Защо отборът допусна такъв обрат, след като водеше с 2:0, и то срещу съперник, с който ще се срещнете и в първенството на Трета лига?
- Не виждам никакъв проблем. Водехме в резултата до 75-а минута. Важното е, че вкарахме в игра доста резерви. Искахме да сме наясно с колегата Мартин Цирков на кого може да се разчита.
- И какви са изводите ви?
- Вече можем да говорим, че се избистри група от 14-15 футболисти, които ще са скелетът на отбора през пролетния сезон. Сигурното още е, че няма да има освободени хора. Умувахме дали едно-две момчета не трябва да си тръгнат, но в крайна сметка решихме да останат да тренират с отбора.
- Как върви адаптацията на новите състезатели?
- Нормално. Като отворихме тази тема, неслучайно избрахме мачът да е в Сливо поле. Повечето от игрищата в Трета лига са като сливополското. Искахме момчетата да свикнат с подобни терени и такава обстановка. Когато сме домакини в Русе, винаги е по-лесно, но мачовете като гости в шампионат от третото ниво на българския футбол понякога са война.  
- Прави впечатление, че централният защитник Василен Марков бележи гол във втори пореден мач. Как въобще изглеждат новите попълнения?
- Персонални оценки няма да правя, но ще отбележа специално за Василен, че е момче, което знае за какво става дума като присъствие на терена. Той върши добре работата си в защита, изнася топката интелигентно, обича да се включва в атака при статичните положения. Другият човек, който лично мен ме впечатлява, е миналият през „Лудогорец“ /Разград/ русенец Преслав Петков. Това е остър футболист с много хубав демараж. 
- Това звучи добре, но дали новите момчета ще бъдат картотекирани при положение, че БФС постанови - „Дунав“ няма да има възможност да уреди състезателните права на попълненията си, ако не брои в срок 22 000 евро на осъдилия клуба турски футболист Беркан Дорду?
- Разговарях по тази тема с представители на клубната администрация. Увериха ме, че Зоналният съвет на БФС във Варна няма да ни създаде проблеми при картотекирането.  
- Къде ще се играе планираният за днес контролен мач срещу „Етър 2“.
- Честно казано, до този момент все още не знам.