Волейболистите на „Дунав“ са на два мача от едно от първите две места във втората осмица на Суперлигата и завръщане след края на редовния сезон в първия Топ 8 на страната, показват сметките. В петък тимът на старши треньора Данаил Милушев ще гостува на „Черно море“ /Варна/, а идния вторник ще бъде домакин на „Арда“ /Кърджали/. Ако варненци не поднесат някаква супер изненада и „Дунав“ спечели мача, после няма да има абсолютно никакви проблеми за нов успех срещу непретенциозния, много млад и неопитен състав на „Арда“. Тези две победи напълно ще гарантират, че „Локомотив“ /Пловдив/ и „Берое“ /Стара Загора/ и на теория няма как да изместят русенския отбор от едно от първите две места.
„Дунав“ можеше да е в първия Топ 8 още след квалификациите през есента, но тогава отстъпи в баражни двубои срещу ЦСКА.
След мачовете с „Черно море“ и „Арда“ русенският тим ще играе на 23 февруари среща от турнира за купата на България срещу „Хебър“ в Пазарджик. Този двубой изглежда почти обречен, тъй като опитните и обиграни пазарджиклии са водачи в суперелитния Топ 8 с 21 точки от 7 победи и само две загуби. 
За силата на „Хебър“ може да се съди по факта, че за този отбор играе канадският национал Брадли Гънтър, който участва в скорошния погром с 3:0 в Бургас над силния състав на „Нефтохимик“. 
1. „ДУНАВ“         25
2. „Локомотив“     24
3. „Ботев“ /Луковит/     16
4. „Берое“         14
5. „Тетевен“         11
6. „Черно море“     9
7. „Славия“         3
8. „Арда“         0