48 номинации са постъпили за листата на ГЕРБ от 26 януари до 8 февруари. Мнението си кого виждат като депутат в новия парламент са заявили лично в партийните офиси или по електронната поща 644 членове на партията от областта. Сред предложените има юристи, лекари, учители, предприемачи, мениджъри, културни дейци и хора от гражданската квота, съобщиха лаконично от партията, без да назоват нито едно име. 
Номинациите бяха изпратени вчера в София, където листите ще бъдат утвърдени от централното ръководство.
Всъщност точно имената в листата са голямата интрига. За водач от близо месец се сочи спортният министър Красен Кралев, който косвено потвърди, че ще се бори за парламента от Русе. Появи се и версия, че водач тук ще бъде здравният министър Костадин Ангелов, но тя се смята по-скоро за отвличаща вниманието димка. В същото време досегашният депутат и областен лидер на ГЕРБ Пламен Нунев от месец е обект на медийни спекулации, които ту го изпращат в политическа пенсия, ту предупреждават, че е рано да бъде отписван. Нунев е и една от любимите мишени на доскорошния си съпартиец, на когото се смяташе за много приближен - Цветан Цветанов. Лидерът на новосъздадената партия „Републиканци за България“ не пропуска посещение в Русе, без да му отдели персонално внимание. 
Ситуацията се усложнява и от необявената, но договорена коалиция със СДС. Ако партията поиска /и получи/ второто място, което сега се смята за резервирано за амбициозна, преуспяла и доказала качествата си в бизнеса и политиката жена, подреждането на пъзела става още по-трудно.
Самият Нунев досега нито веднъж дори не е намеквал нищо за бъдещето си в политиката. Опитите на „Утро“ да се свърже с него останаха без успех. Това мълчание може да се тълкува като плавно оттегляне, но по-скоро може да означава, че водещият русенски депутат през последните три мандата ще продължи да се бори за мястото си до последна възможност.