Контролата на „Дунав“ срещу „Янтра“ /Полски Тръмбеш/ утре от 18 часа на Градския стадион ще е решителна за част от футболистите на русенския отбор. След нея някои играчи ще си тръгнат и ще се оформи група от 22 състезатели.
„Трудничко е да се работи с такава голяма група. Аз и колегата Мартин Цирков сме изправени пред много сериозно решение с кого да се разделим. Всички се представят много добре и дават всичко от себе си. Явно тази конкуренция им действа като допълнителна мотивация. Това се видя и в мача срещу „Спартак“ /Плевен/, един много добър отбор, подсилен през зимата и с опитни футболисти. Тогава нашите момчета показаха най-важното - отборна игра, каквато искаме да наложим. Никой не изпъкна кой знае колко, защото всички си помагаха - като почнем с юношите и стигнем до капитана Диян Димов. Специално искам да подчертая представянето на Димов. Той е на 35 години, но е пример в подготовката и контролите. Тича наравно с младоците и на този етап от подготовката е в отлична форма“, коментира пред „Утро“ треньорът Ивайло Кирилов.
Той потвърди, че завърналият се от ЦСКА Дани Братоев върви неминуемо към операция, тъй като коляното му се „вади“ вече на няколко пъти.
„Той има хроничен проблем. Като футболист също страдах от често вадене на рамото и бях на път да се оперирам за скъсяване на връзки. В крайна сметка реших да заздравя рамото с упражнение и се получи“, обясни Кирилов.