Централната избирателна комисия определи възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии за парламентарните избори на 4 април. Председателите ще получат 105 лева, зам.-председателите - 95 лева, секретарите - 95 лева, членовете - 80 лева. За получаването на бюлетините и другите изборни книжа и материали, както и за подреждане на помещението за гласуване се изплаща допълнително възнаграждение в размер по 15 лева на всеки участвал.
Има и допълнително заплащане за членовете на СИК, които представят протокола и другите изборни книжа и материали в РИК, съответно в общинската администрация - те ще получат още 30 лева. В секциите, където ще има машинно гласуване, членовете на СИК ще вземат още 20 лева.
Месечното възнаграждение на членовете на РИК за подготовка и произвеждане на изборите е определено според броя на секциите. В районите с до 400 секции включително, какъвто е Русе, председателят получава 1060 лева, заместниците му - 1010 лева, секретарят - 1010 лева, а членовете - 960 лева.