След двумесечно затваряне на магазините в Мол Русе от днес русенци могат да влязат в сградата за шопинг при спазване на всички задължителни противоепидемични мерки, съобщиха вчера за „Утро“ от централата на мегаобекта в София.
На територията на търговския център ще бъдат допускани само хора без видими симптоми за  респираторни заболявания, като температурата ще се мери на входовете. Там клиентите ще дезинфекцират ръцете си от поставените диспенсъри, а охраната и служителите в мола ще следят за недопускане струпване на хора пред вратите на магазините и спазване на дистанция от поне 1.5 метра между клиентите. Отделно е създадена организация за безопасното придвижване на посетителите, като движението в търговския център е организирано еднопосочно, с обозначени „Вход“ и „Изход“.
През последните два-три дни персоналът във всички обекти за търговия на нехранителни стоки извърши хигиенизиране на подовете, рафтовете и на самите стоки. Посетителите в магазините ще се пропускат според квадратурата в помещенията и това ще бъде посочено на табели на входните врати. В общите коридори и обектите ще се извършва регулярна засилена дезинфекция, а за посетителите поставянето на маски е задължително през цялото време, докато се намират на територията на търговския център. Диспенсъри с дезинфектант за дезинфекциране ръцете са поставени и в магазините и коридорите в търговския център.
При предното отваряне на Мол Русе на 6 май, след локдаун от 50 дни, пред магазините имаше опашки от чакащи реда си русенци, които бяха зажаднели за шопинг. Дали и сега магазините ще работят на пълни обороти и какви отстъпки ще направят наемателите и собствениците им предстои да се разбере.