Д-р Абдулах Заргар, който спаси болницата в Исперих от закриване, вече няма да я ръководи. Решението е на местния общински съвет, съобщи БНТ. Причината е, че все още няма българско гражданство и с промяната в закона за публичните предприятия, не може да ръководи здравното заведение.

Назначен е нов конкурс за директор, а временно длъжността ще изпълнява д-р Иван Гайдаров - началник на Отделението по реанимация.

Наскоро местните хора направиха подписка в знак на обич и подкрепа към него. Желанието им беше той да получи българско гражданство и да остане директор на болницата.

И в последния си работен ден като директор на болницата в Исперих д-р Заргар се вълнува само от едно - как да помогне на пациентите си.

"За мене основна цел е да съм полезен. Да съм директор - да не съм, управител да не съм, не е много важно. Да мога да помагам, това е основното", казва д-р Абдулах Заргар.

При освобождаването на д-р Заргар от ръководния пост в Общинския съвет е внесено предложение лекарят от Иран да получи като бонус за доброто си управление 10% от печалбата на болницата.

Д-р Заргар отсега е разпределил сумата. Ще я дари за развитието на здравното заведение.