Бившият старши треньор на „Дунав“ Веселин Великов направи през есента чудеса със скромния отбор на „Кариана“ /Ерден/. Тимът завърши сред челниците във Втора лига, а Великов дори се нареди сред най-добрите футболни наставници у нас в анкета сред медиите. По тази и други теми „Утро“ разговаря с него.

- Веско, какво бе преживяването да уплашите всички във Втора лига с отбор като „Кариана“?
- Работихме сериозно и резултатите дойдоха. Жалко, че нашият спонсор - бай Милан Йосифов, се разболя тежко, после и почина. Мир на праха му, беше много точен човек. До последно се бе разплатил до стотинка. А после, знаете, отборът нямаше как да продължи напред и се разпадна.
- Разбрахме, че преди Нова година си имал среща с новото ръководство на „Дунав“.
- Дидо /говорителят на клуба Деян Йорданов/ ми се обажда няколко пъти и пожела да се видим. Бях в Бургас, качих се на колата и тръгнах към Русе. Говорихме на какъв етап е развитието на отбора, какъв е скелетът му,  както и за възможността да стана негов старши треньор още от зимата. Уговорихме се да се чуем по-късно, но доколкото разбирам, клубът нямал финансовата възможност да ангажира мен и мой треньорски щаб. Ако стане нещо, щяло да е налято. Само че аз не знам какво ще стане утре и не мога да чакам вечно. Времето си върви.
- Колко хора би включвал този щаб?
- На първо време бих имал предвид Любо Петков като треньор на вратарите. Високи финансови претенции въобще не съм поставял. Вижте, да не излезе сега, че се натискам да ставам старши треньор на „Дунав“. Няма такъв момент. Аз няма да остана без работа, не търся и не се предлагам на никого, а други ме търсят. Вече имам две оферти.
- От професионални клубове?
- Да. Сериозни и хубави оферти. И да изясня още нещо - дойдох на разговори дори и от носталгия. Все пак в Русе минаха едни от най-хубавите ми треньорски години до момента. „Дунав“ си е „Дунав“. С мене или без мене пожелавам успех на отбора.