Русенецът Преслав Петков, който допреди пандемията с Ковид-19 омайваше с вълшебните звуци на своя кларинет почитателите на музиката в далечен Кувейт, отново е в родния си град. Пандемията отмести неговите ангажименти в арабската страна и силно редуцира преподавателските му часове, коронавирусът направи това и с работата на неговата съпруга - талантливото и обаятелно сопрано Анна Карадимитрова.
В крайна сметка взехме решение да се завърнем и отскоро вече и двамата работим за Русенската опера, каза специално за „Утро“ Преслав Петков. 
Двамата музиканти ще зарадват почитателите на неконвенционалните концерти с първата си след дълго отсъствие от града изява. Тя ще бъде на 1 февруари в зала „Европа“ на Доходното здание. Камерният концерт се нарича „Между операта и джаза“ - ще прозвучат творби на Волфганг Амадеус Моцарт, Джакомо Майербер, Джоакино Росини, Луис Шпор, Джордж Гершуин, Астор Пиацола. Към сопраното и кларинетиста ще се присъедини и пианистката от операта Божена Петрова. 
Тази програма Преслав и Анна вече представиха при огромен успех миналия ноември в музикалния център „Борис Христов“ в София.
Успяхме да го направим точно преди да бъдат въведени повторно противоепидемичните мерки, каза Преслав Петков. Радостни сме, че в първия ден на месеца на любовта ще споделим тази програма и с русенската публика, добави той. И припомни, че концертът „Между операта и джаза“ е продължение на цикъл от проекти, датиращ от 2014 година, когато русенецът създава заедно с български гост музиканти  платформата за музика и театър в Кувейт, наречена „Български музикални вечери“.
Чрез тази платформа с Анна осъществихме 13 концерти и театрални спектакли с известни групи и трупи от България, които оставиха отпечатък върху културата на арабската държава Кувейт и на културния обмен между нашите две държави, каза кларинетистът.