Кануистката Станилия Стаменова желае да продължи кариерата си като състезателка на русенския клуб „Георги Демирев“, твърди пред „Утро“ източник, пожелал анонимност. 
Преди няколко дни между световната шампионка в спринта на 200 метра от първенството през 2015 година в Милано и федерацията се разигра жесток скандал. Тя обвини централата, че й е обърнала гръб, че няма договор и че не й се помага по никакъв начин в подготовката. На практика Стаменова финансирала тренировките си сама, при това била и без треньор, нямала и лодка. 
Президентът на федерацията Николай Бухалов й отговори, че се взема прекалено сериозно и че няма никакви успехи от онова първенство в Милано. Той бе подкрепен от техническия директор на централата Дамян Дамянов. 
„Така и не можахме да й угодим с треньор. Идваше един, тя не го харесваше, пристигаше втори - същата работа. И аз съм работил с нея и точно по това време направи най-много в кариерата си“, каза Бухалов.
Факт е, че със Станилия работиха няколко различни специалисти. Сред тях бе и руската легенда в кану-каяка Александър Кирпиченко. Тя твърдеше, че той е от друга класа, но и раздялата с него стана факт.
А дали мълвата, че иска да се състезава с клубната емблема на „Георги Демирев“ ще се потвърди? Ще почакаме, ще видим.