Един от световните лидери в производството на химически продукти за строителната индустрия „Мапей“ потвърди официално спонсорския договор в полза на футболен клуб „Дунав“. Както писа „Утро“, по контракта се работеше още преди Нова година. Според наши източници той е без фиксиран срок. 
Италианската фирма развива търговска дейност у нас чрез своето дружество „Мапей България“, което има и завод за сухи смеси в Русе. В Италия компанията е известна и като собственик на елитния футболен клуб „Сасуоло“, който получава първия тласък по пътя си към Серия А от един от най-авторитетните треньори днес - Масимилиано Алегри.
„Имам удоволствието да работя в компания, чието отношение е свързано с традиции, отговорност и любов към спорта. Тя е с дългогодишна история, свързана с подкрепата за колоезденето, тениса, футбола, волейбола и други спортове. Бил съм многократно на стадиона на „Мапей“, където „Сасуоло“ ми даваше насладата да изживея незабравими емоции от италианското калчо. Това ме провокира да търся продължение на същото усещане и в България, да мечтая за български клуб, асоцииран с бранда „Мапей“ и в нашата страна. В тази връзка какво по-логично би могло да бъде желанието ми да се реализира чрез отбора на града, в който се намира заводът на „Мапей-България“ - „Дунав“. Градът, където 35 наши служители произвеждат висококачествени строителни материали от световен ранг. Пожелавам на отбора и спортно-техническото ръководството много здраве и сили, да върнат „Дунав“ при елитните отбори на България, както повелява традицията. Сигурен съм, че всички русенци го желаят от сърце“, казва в официално изявление управителят на „Мапей“ за България Пламен Петров.