Елитното футболно първенство у нас, познато досега като Първа лига, вече ще се казва efbet Лига, бе обявено на пресконференция вчера. 
Тази новина е изненада, защото зад компанията стои Васил Божков, фактически собственик на "Левски". Хазартният оператор efbet е регистриран в Малта и е собственост на две фирми - "Галиция" и "Еврофутбол", зад която стои Божков. 
Букмейкърската компания ще влезе в двегодишен договор с фирмата "Про Медия", която пък държи правата за излъчване на мачовете в елитния ни ешелон. Тази фирма е собственост на човека, който издържа и развива "Лудогорец" - Кирил Домусчиев. 
"Футбол Про медия" се възползва от клауза в договора си с футболния съюз. Ние не правим никакви проблеми какви компании са спонсори по стадионите. До момента ни липсваше голям спонсор, като това вече е факт", каза управителят на "Футбол Про медия" Атанас Караиванов.
Стремежът на новия спонсор efbet бил "да подобри общата визуална идентичност на първенството и като цяло на футбола в България". 
"Този договор не е прецедент в Европа. Има го в Румъния и Чехия, както и в много други страни. Няма скрито-покрито. Идеята е нашите средства да се разпределят между клубовете и да направим по-добър продукт с партньорите от Нова телевизия, каза маркетинговият директор на "Ефбет" Емил Кънев.
Според него нямало конфликт на интереси, че компанията спонсорира част от клубовете и е свързвана с Васил Божков.