Старши треньорът на волейболния „Дунав“ Данаил Милушев има поне две обяснения за исторически дългия първи гейм при победата с 3:0 срещу „Родопа“ в Смолян в мач от турнира за купата на България. Както писа „Утро“, дунавци измъкнаха частта след невероятните  маратонски 39:37 точки. 
Статистиката в световен мащаб казва, че най-проточилата се игра е в среща в Южна Корея. През 2013 година „Къриън Еър Джамбоус“ печели срещу „Раш & Кеш Веспид“ след нечуваните 56:54 точки. 
„Не знам дали това е най-дългият гейм в български мач, но със сигурност е един от най-дългите. А защо се стигна до такава драма? Първо, нямахме мач от месец и момчетата бяха излезли от игровата си форма. Второ, съдиите допуснаха фрапантни, направо недопустими грешки в наша вреда. Спокойно мога да кажа, че заради тях загубихме 6 точки. Хубаво е, че издържахме психически“, коментира Милушев за „Утро“.
Новината от клуба е, че ръководството ще направи постъпки пред федерацията мачът от следващия етап за купата срещу „Град“ в Белоградчик да бъде изместен за неделя /24 януари/.
„Пътуването до Смолян и обратно беше неимоверно тежко. Никак няма да е леко и по далечния път за Белоградчик, особено при тези зимни условия“, каза старши треньорът.
Той допълни в заключение, че отборът ще влезе в шампионата на втората осмица на Суперлигата само с едно попълнение - либерото Атанас Митев, който вече игра срещу „Родопа“.