Българската федерация по лека атлетика удостои СКЛА „Дунав“ с правото да организира държавното първенство по хвърляния /27-28 февруари/, но този факт не се хареса на някои спортни среди в Русе. Клетката на хвърлячите вече е инсталирана на Градския стадион, а футболните хора негодуват, че теренът е наранен от уредите на трениращите състезатели.
„Вижте, този проблем се влачи от години. Неведнъж съм настоявал да получим полоса за хвърлячните дисциплини. Имах и идея къде да е този терен. Не се получи. В същото време клетката за хвърлячите струва 40 000 лева. Бива ли да затворим толкова много пари и да обърнем гръб на федерацията с предоставянето ни домакинство“, коментира президентът на СКЛА „Дунав“ Евгени Игнатов.
Той изрази надежда, че след конструктивни разговори с общината и с нейна помощ ще се намери разумно решение на проблема. 
Освен това национално първенство, СКЛА „Дунав“ е получил домакинство и на държавния шампионат в бяганията на 10 километра при мъжете и жените. Клубът ще организира през годината и международния турнир „Младост“.