Състезателите на русенския клуб „Юнак“ спечелиха три златни медала и един бронз на държавното първенство по свободна борба за мъже в София. Отличията можеха да са повече, но Георги Вангелов, Стефан Иванов и Али-Паша Умарпашаев пропуснаха шампионата заради здравословни проблеми.
В отсъствието на основния си конкурент Умарпашаев Мирослав Киров стигна до титлата в категория до 74 килограма. На финала той победи с 3:1 един от опонентите си за националното трико - Михаил Георгиев /“Ангел Гочев“ /Созопол/. До тази схватка Киров не бе дал точка на съперниците си. 
Ахмед Магамаев /92 килограма/ разгроми с технически тущ /10:0/ Божидар Тодоров от „НСА-Васил Левски“. Той заслужи купата за най-техничен борец.
Ахмед Батаев /97/ също не остави много шансове на Георги Димитров /“НСА-Васил Левски“/ - 9:1!
Ислам Адисов, от когото се очакваше повече, тъй като е част от националния отбор, спечели само бронз на 125 килограма. Победител в тази категория стана Георги Иванов от „Димитровград“. 
Жените на „Юнак-Локомотив“ /Русе/ прегазиха конкуренцията с 6 титли на тепиха в зала „София“, спечелени от Сезен Белберова /53 килограма/, Магдалена Върбанова /55/, Виктория Бобева /62/, Джанан Манолова /65/, Юлияна Янева /68/, Мария Оряшкова /76/.
Фатме Мандева /50/ и Биляна Дудова /57/ останаха със сребърни отличия. Трикратната европейска шампионка Дудова има извинение за загубата си на финала от Евелина Георгиева, тъй като се върна на тепиха след скорошно възстановяване от коронавирус. Тя отново беше много добра, но накрая физическите й сили не бяха достатъчни.